Суспільство

Скільки мільйонів заборгованої зарплати від початку року погасили чернігівцям?

Винагорода за трудову діяльність є обов’язковою й необхідною умовою будь-якого робочого процесу, а систематичне та тривале порушення цієї норми – привід для зустрічі працівника та роботодавця в залі суду. Якщо ж керівництво фірми, фабрики чи заводу добровільно не виконує судових рішень, органи юстиції розпочинають процедуру примусового стягнення заборгованості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статистики порахували, на скільки зросла заробітна плата на Чернігівщині

Як розповіла очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун, від початку року державні виконавці, відновлюючи права робітників на своєчасну винагороду за працю, провели на теренах Чернігівщини ефективну роботу щодо ліквідації боргів із заробітної плати. Так, за 5 місяців фахівці юстиції примусово стягнули з підприємств-боржників області понад 4 мільйони гривень вчасно несплаченої заробітної плати, задовольнивши інтереси 111 працівників.

Очільниця додала, що із зазначеної суми левова частка належить ПАТ «ЧеЗаРа» – на користь 46 працівників державні виконавці примусово стягнули з підприємства боржника понад 2,1 мільйона гривень.

Варто зазначити, що подібний позитивний результат був досягнутий завдяки арешту державними виконавцями банківських рахунків і виявленого майна підприємства, яке описувалося та виставлялося на продаж на інтернет-аукціоні OpenMarket «СЕТАМ» (https://setam.net.ua).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button