Суспільство

Скільки можна їсти цукерок і мандаринок: застереження чернігівського дієтолога

Новорічні свята – період, який важко уявити без великої кількості солодощів і мандаринів. До свят їх традиційно купують і їдять багато. Причому особливо ласувати цими смаколиками до вподоби дітям. Але якщо не знати міри, свята собі і близьким можна дійсно зіпсувати.

«Надмірне вживання мандаринів особливо небезпечне для дітей. Малюкам до трьох років цитрусові (ківі, апельсини, лимони. – Авт.) взагалі давати не рекомендовано. Бо ці фрукти можуть викликати алергічну реакцію», – розповідає Микола Потатуркін, лікар-дієтолог Чернігівської обласної лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки їсти часнику та цибулі, аби бути здоровим – поради чернігівського лікаря

За його словами, дітям старшого віку мандарини треба давати поступово, починаючи спочатку з двох часточок фрукта, але не більше однієї мандаринки на день. До того ж, треба спостерігати, чи немає алергічних проявів у малюка. Обережними треба бути і з цукерками.

«На жаль, традицію дарувати дітям солодкі набори до новорічних свят, не викоренити. Але нічого хорошого в цьому насправді немає. Дітям цукерок треба давати якомога менше, 1-2 цукерки. А як ми робимо? Відаємо дитині солодкий новорічний подарунок і вона дістає та їсть – і 5 цукерок, і більше. Бо як не даси, малюк істерику влаштує», – зазначив лікар.

 

Ще статті по темі

Back to top button