Суспільство

Сортувальна станція у Чернігові переїжджає: перші новини з нового місця (Фото)

Днями було анонсовано переїзд сортувальної станції на нову локацію, а учора вже проведено велике прибирання і почали ремонт.

Майбутня адреса сортувальної станції – вул. Бєлова, 4. Територія Національного університету «Чернігівська політехніка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За місяць сортувальна станція сміття у Чернігові прийняла більше 1,5 тисячі кг вторсировини

«Нам запропонували використати для екологічних ініціатив приміщення колишньої майстерні. Площа досить велика, роботи попереду багато, адже багато років будівля не використовувалася і має низку проблемних місць. Ми будемо задіювати її поступово.

Перший етап – ремонт даху і розміщення інфраструктури для сортування. Тепер у нас буде більша площа і ми окремо зможемо збирати скло і пластик різного кольору, як того вимагають переробники. Перелік фракцій лишатиметься незмінним ыз нашого першого проєкту #supersorters. Ще одна цікавинка – по суті, сортування відбуватиметься на відкритому повітрі, тож карантинні обмеження нам більше не завадять. Захист від непогоди обов’язково зробимо», – йдеться на сторінці Еко Місто у Facebook.

Потенціал у локації неймовірний. Поруч футбольне поле, спортивний майданчик, багато місця для експериментів із міським озелененням і ландшафтним дизайном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що прийматиме чернігівська сортувальна станція сміття

«Нам дуже потрібна ваша підтримка. Станція сортування створюється неприбутковою організацією без комерційних цілей і грантової підтримки. Нас не фінансує міська рада чи меценати, ми працюємо завдяки благодійним внескам небайдужих містян і волонтерській праці.

Підтримайте створення нової станції сортування донейтом за посиланням https://rebrand.ly/liqpay-donate. Ми будемо звітувати про перебіг ремонту. Кошти зараз потрібні на придбання брусу і профнастили для ремонту даху», – зазначають екоактивісти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button