Суспільство

Стартував ремонт дороги Козелець – Бобровиця

У Козелецькому районі стартували роботи з поточного середнього ремонту автомобільної дороги територіального значення Т-25-28 Козелець – Бобровиця на ділянці км 2 + 000 — км 20 + 000. Підрядне підприємство, що на замовлення Служби автомобільних доріг у Чернігівській області відновлює дорожнє покриття, – Броварське ШБУ №50. Розпочато облаштування вирівнювального шару дорожнього полотна, також виконується ремонт з’їздів і перехідно-швидкісних смуг.

Маршрут смт Козелець – м. Бобровиця загальною довжиною 33,4 км проходить територіальною дорогою загального користування державного значення Т-25-28 Козелець – Бобровиця, в т.ч. по Козелецькому району 21,5 км та Бобровицькому району – 11,9 км. Автомобільна дорога III-IV технічної категорії була побудована понад 40 років тому з простішим типом покриття (асфальтобетонне, чорне шосе), що не розраховане на сучасні навантаження від автотранспорту та великовагової техніки.

Про це ЧЕline повідомили у службі автомобільних доріг у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Комарівській ОТГ ремонтують дорогу між селами

Крім того, значні руйнування виникають під дією великовагового транспорту місцевих сільгосппідприємств, особливо у весняний несприятливий період у зв’язку з відтаванням ґрунтів земполотна.

Основа економіки Козелецького та Бобровицького районів – сільськогосподарське виробництво. Крім того, нині це напрямки для зеленого, культурного та релігійного туризму. Для розвитку регіону дорога має відповідати вимогам сучасного автотранспорту – як вантажного, так і пасажирського. Порозуміння між обласною владою, бізнесом і Службою автодоріг знайдено, результатом чого став меморандум.

Наразі дорога Т-25-28 Козелець – Бобровиця ремонтується в рамках меморандуму про співробітництво та співпрацю, підписаного між Службою автомобільних доріг у Чернігівській області, обласною державною адміністрацією та приватним підприємством ТОВ «Земля і Воля».

Як йдеться в меморандумі: «Сторони висловлюють свою зацікавленість у здійсненні розвитку інвестиційного співробітництва з метою соціально-економічного розвитку Чернігівської області та цим Меморандумом підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає організація на регіональному рівні розвитку наявної мережі автомобільних доріг загального користування в Чернігівській області щодо забезпечення проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Т-25-28 Козелець — Бобровиця на ділянці км 2 + 000 — км 20 + 000, протяжністю 18,000 км та автомобільної дороги Т-25-28 Козелець — Бобровиця на ділянці км 23 + 345 — км 35 + 266, протяжністю 11,921 км».

У серпні 2018 року були розпочаті роботи на ділянці дороги в межах Бобровицького району (приватний інвестор). У вересні 2018-го у Козелецькому районі на замовлення Служби автомобільних доріг на автошляху Т-25-28 здійснюється підсилене вирівнювання із влаштуванням асфальтобетонного  покриття. Перші кілометри відновленої дороги у Козелецькому районі прокладені через село Тополі.

Також на цій ділянці дороги в Козелецькому районі виконується ремонт покриття в заїзних кишенях і посадкового майданчика. Для комфорту подорожуючих зупинкові комплекси в с.Тополі та с.Бригінці буде замінено на нові.

Ще статті по темі

Back to top button