Суспільство

Статистики підрахували, скільки заробляють на Чернігівщині

На підприємствах, в установах та організаціях Чернігівської області в травні 2021 року було зайнято 170,6 тис. штатних працівників. На оплату їхньої праці спрямовано 1907 млн грн. Номінальна заробітна плата в розрахунку на одного штатного працівника становила 11 182 грн (в Україні – 13 499 грн), що на 30,5% більше, ніж рік тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення Чернігівщини: статистики порахували, скільки нас

Найвищий рівень оплати праці зафіксовано на підприємствах добувної промисловості і розроблення кар’єрів (18 688 грн), виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення (16 235 грн), в установах фінансової та страхової діяльності (14 095 грн), державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування (14 027 грн), на підприємствах із постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (13 591 грн), сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства (13 245 грн).

Найменшою була заробітна плата працівників, зайнятих у тимчасовому розміщуванні й організації  харчування, у сфері творчості, мистецтва та розваг, у виробництві машин й устаткування, не віднесених до інших угруповань, у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті та монтажі машин й устаткування, де нарахування не перевищили 65,5% середнього рівня в економіці області.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button