Суспільство

Стрибки з парашутом, хобі та радість: секрети хорошого настрою та успішного життя

Багато людей дедалі частіше починають скаржитися, що в умовах суцільної нестабільності мають поганий настрій, що всі довкола озлоблені та жорстокі. І що далі, то важче доводиться вести справи та жити.

Песимізм і пригнічений настрій можуть поступово призвести до неврозів чи депресій і, відповідно, негараздів в усіх сферах життя. Тож невже ситуація безвихідна? Аж ніяк!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від детективів і романів – до наукових видань: у Гончарівській громаді популяризують читання

«Треба жити власним змістовним життям, у якому негативні емоції – злість, презирство, відразу тощо – варто трансформувати в площину реальних приємних вражень та емоцій. Якщо вже й накопичилося негативне – спрямувати в конструктивні драйвові відчуття. Для кожного це своя сфера, на кшталт стрибка з парашутом, їзди верхи тощо.

Крім роботи, в житті дорослої людини має бути ще щось і хтось: хобі (не пов’язане з професійною діяльністю), родина, друзі, домашні улюбленці. Або це улюблені книги, фільми, музика, природа (зокрема, корисно іноді побути й наодинці).

Для кожного в житті знайдеться те, що буде надихати, наповнювати позитивним змістом й дарувати відновлення. Дуже важливий повноцінний здоровий сон і правильне харчування, певні фізичні навантаження, свіже повітря. Відновлення психологічне, фізичне, емоційне полягає і в самостійній систематичній турботі про власний емоційний і фізичний стан», – зазначає Юлія Примак, кандидат психологічних наук, доцент.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button