Суспільство

Пояснення від НАЗК про вердикт суду в справі Атрошенка

Суд виніс рішення за протоколом НАЗК у справі мера Чернігова: штраф та позбавлення права обіймати державні посади.

7 грудня за протоколом НАЗК про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенкa Яворівський районний суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

У чому суть порушення?

У серпні 2022 року Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків.

Вже у вересні НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови (https://bit.ly/3F9WbSr) за ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 КУпАП — порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

❓Яке покарання чекає на чиновника?

Суд постановив визнати мера Чернігова винним у адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП (https://bit.ly/3uBCJcg) та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Ще статті по темі

Back to top button