Суспільство

Святкові вогники запалять на ялинках у громадах Чернігівщини в День святого Миколая

У громадах Чернігівщини триває підготовка до відкриття новорічних ялинок. Традиційно це роблять у День святого Миколая, 19 грудня. Не зраджуватимуть традиції і цьогоріч.

Олександр Медведьов, голова Сновської громади

Вирішили ми відкривати ялинку 19 грудня, бо так робитимуть усі наші сусіди, і в Чернігові так, мабуть, буде. Тож і ми не виділятимемося. У неділю о 16.00 наша ялинка засяє святковими вогнями. Будуть Дід Мороз, Снігуронька. Але особливо якихось хороводів і святкувань не буде через карантинні обмеження. Салютів і феєрверків також не плануємо, жодних особливих гостей не чекаємо, хоч і сцена є. Із нового особливо теж нічого не буде, бо скрутнувато цього року. Але буде трішки оновлення ілюмінації

Ратан Ахмедов, голова Корюківської громади

Ялинку встановлюють, до 19 грудня мають встановити. Певна річ, що заходи для діток будуть, вистави в Будинку культури. А зазвичай у нас люди звикли бачити ялинку на Новий рік. Звісно, нових українських традицій додаємо, що ялинка різдвяна, а не новорічна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині облаштували дитячу кімнату та краєзнавчий мінімузей (Фото)

Володимир Кучма, голова Кіптівської громади

Ялинка буде і свята відзначатимемо. І до Дня святого Миколая діток не забудемо. У нас же дитячі колективи працюють у звичному режимі. Будуть просто обмеження щодо відвідування цих установ батьками, родичами, гостями. А так і Дід Мороз прийде, і Снігуронька буде. І Святий Миколай вчасно з’явиться. Все буде зроблено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button