Суспільство

Свято оригамі: для дітей у Чернігові влаштовують цікаве дозвілля (Фото)

Хоч як би складно було, а українські діти мають радіти дитинству. І почасти для того, щоб маленькі українці почувалися щасливими, не потрібні великі кошти. Радість і позитив можуть дарувати спілкування та творчість.

У дитячій бібліотеці ім. О.Довженка, що в Чернігові, щосуботи продовжує свою роботу дитячий клуб «ARTмайстерки». Це творчі заходи, що об’єднують дітей і дарують їм силу-силенну позитивних емоцій.

Дитячий клуб «ARTМайстерки» запрошує дітей віком від 6 до 11 років. Причому дітям нічого з собою приносити не треба. Усе потрібне для творчості їм видають на заняттях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині занепадає старовинний будинок із мезоніном (Фото)

«У бібліотеці цей проєкт започаткований давно. Я ж задіяна в «ARTмайстерках» із вересня. Їх проводимо для того, аби діти мали можливість розвиватися та спілкуватися між собою. Це дозвілля в сучасному просторі, куди дітки залюбки приходять», – розповідає Тетяна Бойко, бібліотекарка.

Заняття тривають приблизно годину, але за бажанням діти можуть залишитися довше – до двох годин, так вони проводять своє дозвілля.

Минулого разу відбулося чергове заняття клубу «ARTМайстерки», присвячене Всесвітньому дню оригамі.

Організатори зазначають, що оригамі розкриває творчий потенціал у будь-якому віці, розвиває просторове мислення, вчить бути послідовним і вирішувати складні завдання.

Варто зазначити, що діти з допомогою бібліотекарів створювали свої особливі оригамі, не схожі одне на інше.

Оригамі 11 листопада на занятті робили не випадково. 11 листопада 1918 року є днем закінчення Першої світової війни. І символами цього свята стали птахи миру – білі журавлі.

Оригамі — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок.

Зазвичай фігури оригамі складають без розрізів із квадратного аркуша, сторони якого можуть бути різних кольорів. Усупереч найпоширенішій версії, у традиційному японському оригамі, що сягає ери Едо (1603 – 1867), цих правил суворо не дотримувалися і в багатьох випадках аркуші розрізали або фігури складали не з квадратного аркуша, а з прямокутного, круглого, трикутного тощо.

А наступної суботи, 18 листопада, клуб «ARTМайстерки» запрошує дітей на інтерактивну гру «Маленьке диво».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Дитяча бібліотека ім. О.Довженка

Ще статті по темі

Back to top button