Суспільство

Тарифний плювок: як влада Чернігова насміхається з містян

Нещодавно ми оприлюднили інформацію про тарифні парадокси Чернігова – попри найнижчі в Україні заробітні плати, за опалення чернігівці платять НАЙВИЩИЙ по всій державі тариф. До того ж, влада Чернігова цинічно обдурює містян, мовляв, до космічних цифр у платіжках не має жодного відношення. Але ми вам показали як все є насправді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифна правда: як влада Чернігова пошила в дурні ціле місто

Як бачимо, міф про те, що влада на місцях не може жодним чином впливати на підвищення тарифів, розвіяний. Ви на власні вуха почули позицію Чернігівської міської ради. І міському голові Владиславу Атрошенку вже не вийде приховати цю ганебну правду.

Але і це ще не все.

Пропонуємо вам ще один тарифний «сюрприз», який стосується безпосередньо кожного з вас!

Чернігівці пам’ятають нелегкі часи до фінансової децентралізації, коли в бюджеті міста фактично не було грошей. Парадокс, але тоді – з 2012 по 2015 рік – у Чернігові ЖОДНОГО РАЗУ не підвищували тариф на квартплату.

А зараз…

Візьміть попкорн – буде цікаво.

Вашій увазі тарифні покращення команди «реформаторів» на прикладі КП «Новозаводське».

МАЄМО ПОЕТАПНЕ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ ФАКТИЧНО КОЖНІ ПІВРОКУ.

Непогані амбіції?

  1. 20 травня 2016 року № 195 Про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунального підприємства «Новозаводське» Чернігівської міської ради.
  2. 12 липня 2017 року № 292 Про тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунального підприємства «Новозаводське» Чернігівської міської ради
  3. 12 грудня 2017 року № 539 Про коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунального підприємства «Новозаводське» Чернігівської міської ради.
  4. 1 лютого 2018 року № 56 Про коригування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунального підприємства «Новозаводське» Чернігівської міської ради.

Цікава ситуація, правда?

Але і це ще не все!

Виявляється, в Чернігові зараз найвищий по всій Україні (в усіх обласних центрах нижчий, тільки в столиці вищий) тариф на утримання будинків.

2018-03-26_205253

Так, так – ви все правильно зрозуміли! Хто з вас робить йолопів? Питання риторичне!

За квартплату, розмір якої встановлюють не варяги заїжджі, не уряд, не парламент і навіть не НКРЄКП, а безпосередньо міський голова і виконавчий комітет, ви платите більше, ніж люди в інших обласних центрах України. Мабуть, саме в таких нюансах проявляється любов мера до містян.

Для порівняння – ситуація кілька років тому: жителі дев’ятиповерхівок Чернігова в середньому платили 1,16 гривні квартплати за квадратний метр житла. У Житомирі – 2,11 гривні, в Черкасах – 2,31, у Тернополі – 2,24, у Рівному – 2,47, у Луцьку – 2,88, у Києві – 5,51.

Тепер чернігівці платять фактично на рівні заможних киян. Вся Україна платить менше!

До речі, якщо порівняти середній розмір зарплати чернігівців за минулий рік (6 656 грн.), то виходить плачевна ситуація – у нас НАЙНИЖЧІ зарплати в Україні. До прикладу, у Києві розмір середньої заробітної плати становить понад 14 тисяч гривень.

На тлі цієї математики ситуація має вигляд, м’яко кажучи, знущання над чернігівцями.

Про «тарифні» мітинги і нещодавню зустріч міського голови з громадою стосовно тарифних баталій узагалі згадувати не хочеться – такого цинічного спектаклю і брехні, мабуть, світ не бачив. Тарифи на квартплату – це повноваження мера і виконавчого комітету Чернігівської міської ради. Висновки робіть самі.

Отакі реалії нашого з вами життя. Тепер ви знаєте правду!

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. а что же вы ждали от «лучшего» мера в Украине?

Back to top button