Суспільство

«Таємні клієнти» та діджиталізація водіїв: нововведення сервісних центрів МВС

Унаслідок реформи МВС в Україні зникли МРЕВ, а на їхнє місце прийшли регіональні сервісні центри новітнього зразка. В нашій області таких установ чотири, а саме – у Ніжині, Мені, Прилуках і Чернігові.

Про це розповів начальник РСЦ МВС у Чернігівській області Микола Дученко під час сьогоднішнього брифінгу.

Одним із пріоритетів роботи центрів він назвав діджиталізацію, що спрощує надання послуг для громадян. Задля забезпечення вільного доступу клієнтів до всієї необхідної інформації МВС запровадило нову послугу «Електронний кабінет водія». Його запустили у грудні 2018 року. Тут можна знайти відомості про зареєстровані автомобілі, замовити номерний знак, перевірити транспортний засіб і багато іншого.

«Тобто кожен громадянин може зайти в електронний кабінет і перевірити посвідчення водія, яке в нього є, закордонне посвідчення, а також транспортні засоби, зареєстровані на його ім’я», – зазначив Микола Дученко.

Значною популярністю користується послуга «Електронна черга». Нею вже скористались приблизно 10 тисяч громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сервісні центри МВС Чернігівщини перевірятимуть таємні клієнти

Також на базі РСЦ створено контакт-центр, що функціонує шість днів на тиждень. Як повідомила заступниця начальника РСЦ МВС у Чернігівській області Людмила Тютіна, сьогодні вони надали ювілейну стотисячну консультацію.

«Найчастіше люди звертаються з приводу реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Також просять зробити довідки про відсутність судимості», – розповіла Людмила Тютіна.

Ще одним нововведенням є чат-бот, завдяки якому можна отримати консультацію в будь-який час доби. Відповідь клієнт отримає уже протягом 30 секунд. В Україні зареєстровано понад 4 мільйони подібних запитів.

На сайті сервісного центру можна пройти онлайн-тренажер для водіїв і знайти перелік запитань для іспиту на отримання прав.

А тим, хто не може з якихось причин з’явитись до відділень стаціонарних сервісних центрів, у МВС пропонують звертатись до його мобільних аналогів. Вони курсують по всій області. В екіпажі є два адміністратори та представник експертної служби. Тут можна отримати послуги з реєстрації та перереєстрації транспортного засобу, обміняти посвідчення водія, отримати міжнародне посвідчення водія та подати заявку на отримання довідки про відсутність судимості. Від початку вже здійснено більше 50 виїздів до області та надано з тисячу послуг.

Проєкт «Таємний клієнт» дає можливість клієнтам залишити свої відгуки та пропозиції щодо отриманих ними послуг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button