Суспільство

Територіальній громаді міста Носівка буде повернуто будівлю Свято-Троїцького храму

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов Ніжинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської обласної ради щодо визнання незаконним та скасування правовстановлюючих документів на будівлю Свято-Троїцького храму та зобов’язання Релігійної організації повернути територіальній громаді в особі Чернігівської обласної ради вказану культову споруду, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

У ході вивчення та перевірки фактів, викладених у публікації «На Чернігівщині священник МП приватизував храм – пам’ятку архітектури», оприлюдненої у засобах масової інформації у соцмережах, прокурором встановлено факт незаконного вибуття пам’ятки архітектури місцевого значення «Троїцька церква» із комунальної власності територіальної громади у власність релігійної організації.

На усунення порушень прокурор звернувся з позовом до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Українські леви кобри не бояться»: в Чернігові відбудуться 20 неперевершених майстеркласів

Надавши оцінку доводам сторін, рішенням господарського суду Чернігівської області від 13.08.2024 позов прокурора задоволено повністю.

Довідково: Свято-Троїцький храм збудовано у 1765 році ніжинськими майстрами. За час свого існування церква кілька разів добудовувалася. На церковному подвір’ї розташована дзвіниця, що має нехарактерні для архітектури Лівобережжя готичні риси. Особливістю цього храму є добудований на початку ХІХ ст. нетиповий довгий ганок.

Рішенням Чернігівського облвиконкому № 75 від 19.02.1985 Троїцька церква визнана пам’яткою архітектури місцевого значення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button