Суспільство

Тролейбусна містика: лізингові «рогатики» подорожчали

На минулій сесії депутати Чернігівської міської ради проголосували за взяття в кредит (себто фінансовий лізинг під 16 % річних) 12 нових тролейбусів. З самого початку ця ініціатива мала кілька сумнівних моментів. Багатьох чернігівців дивувало те, що тролейбуси беруть в кредит, переплачуючи мільйони. Адже на депозиті міська рада має значні кошти. Також підозрілим виглядало цінове питання – спочатку вартість одного «рогатика» становила 4 мільйони гривень. Потім – 4,2 мільйони і врешті – 4,5 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мильна бульбашка: вся правда про лізингові тролейбуси Чернігова

Дивним і ризикованим кроком також було взяття лізингу у валюті. Адже якщо курс долара підвищиться, то платити за тролейбуси доведеться ще більше.

Утім, попри зелене світло від мерії чомусь ніякої тролейбусної угоди ніхто не укладав.

І тут маємо сюрприз!

На чергову сесію міської ради виноситься питання «Про надання дозволу Комунальному підприємству «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради на укладання договору фінансового лізингу для придбання тролейбусів».

2018-05-26_202057

Даним питанням пропонується надати дозвіл «Чернігівському тролейбусному управлінню» Чернігівської міської ради на укладання договору фінансового лізингу для придбання тролейбусів у кількості 12 одиниць з правом викупу на суму до 60000 000 (шістдесят мільйонів) гривень. І відтепер уже треба платити аванс не 20 %, а 30 % від суми.

І в пояснювальній записці до проекту рішення вказано, що вартість тролейбуса вже становить 5 мільйонів гривень.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. эТО УКРАИНА, страна в которой у власти ЖЛОБЫ и ВОРЫ. Очень сожалею что мои сыновья живут среди этого дерьма. Слава Украине.

  2. Нас заведомо втягивает в непосильные долги делок и продажная ворюга «господин» любитель фонтанов и его прихлебатели с народными избранниками. Но со стадом баранов выбирателей и решал не поспоришь, им нужен пастух и хозяин,всё равно какой. Страной это сложно назвать,территория под внешним управлением,где хозяива наших жлобов-жополизов учат как втягивать в долговую яму этот маленький но» гордый» народ.У них там эта схема отработана,учатся и живут всю жизнь в кредит.

Back to top button