Суспільство

Центри зайнятості вносять корективи у свою роботу

Наразі всі структурні підрозділи обласної служби зайнятості працюють у штатному режимі, але запроваджено запобіжні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватимуть газові служби у період карантину

Отже, на період карантину та з урахуванням складної епідемічної ситуації в Чернігівській обласній службі зайнятості:

— Відкрито «гарячу лінію», зателефонувавши на яку можна отримати відповіді на всі запитання щодо поточної та перспективної роботи обласної служби зайнятості в умовах карантину. Тел. (0462) 67-51-39.

— На вході до центру зайнятості/філій розміщено оголошення про тимчасовий порядок роботи установи, адреси електронної пошти центру зайнятості/філій та обласного центру зайнятості, номер телефону чергового фахівця центру зайнятості / філії, номер телефону «гарячої лінії» обласного центру зайнятості.

— Громадяни, які мають намір зареєструватися як безробітні, можуть звертатися до служби зайнятості. Щоб звести до мінімуму особистий контакт фахівців із відвідувачами, в Чернігівському міському та філіях обласного центрів зайнятості відведені місця для самостійної роботи таких осіб, де можна ознайомитися з переліком документів, потрібних для реєстрації, скористатися зразками заповнення відповідних заяв тощо.

— Документи для реєстрації приймаються через електронну пошту або скриньку для кореспонденції, розміщену біля входу в приміщення центру зайнятості/філії.

— Опрацювання документів, що надійшли через електронну пошту чи скриньку для кореспонденції, відбувається не менше двох разів на день (орієнтовано об 11:00 та о 15:00). Зазначені документи реєструються в окремому паперовому журналі вхідної документації центру зайнятості/філії (тимчасового використання) для фіксації факту отримання пакета документів.

Після реєстрації документів фахівець служби зайнятості того ж дня зв’язується з клієнтом для підтвердження й уточнення потрібної інформації.

Усі подальші консультації, пов’язані з набуттям статусу зареєстрованого безробітного, надаватимуться дистанційно.

Разом із тим усіх зареєстрованих безробітних, прийом яким призначено по 3 квітня включно, фахівці служби зайнятості інформують у телефонному режимі чи через електронну пошту про призупинення відвідування ними центру зайнятості.

Журналісти ЧЕline поцікавилися в директора Чернігівського міського центру зайнятості Світлани Серб, чи змінилася кількість безробітних, які бажають стати на облік, із введенням карантину, а отже, і поверненням заробітчан додому.

«Кількість охочих громадян стати на облік із безробіття суттєво не змінилася. Наприклад, учора, 24 березня, було подано 26 заяв. Це трошки більше, ніж зазвичай. Чи заробітчани вони, не знаю, оскільки відповідні записи в трудових книжках відсутні. Навали безробітних немає», – зазначила Світлана Серб.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button