Суспільство

Цікавий спосіб привабити дітей вигадали в бібліотеці на Чернігівщині

У наш час бібліотеки – це вже не просто книгозбірні, а сучасні центри змістовного дозвілля. Адже закладам треба крокувати в ногу з часом, щоб читачі не забували дорогу до них. Зокрема в Городнянській централізованій бібліотечній системі своїх читачів запрошують не лише на цікаві заходи, а й до «живого куточка», від якого діти у захваті. До речі, його облаштували кілька років тому.

Тож маленьким читачам, які приходять до закладу, бібліотекарі можуть запропонувати не лише почитати цікаву літературу, а й поспостерігати та погодувати пухнастих і вухастих тваринок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий сорт картоплі, сорго й екзотичні квіти: у громаді на Чернігівщині обмінюються насінням

«Нині в нас є декоративний кролик, дві морські свинки і чилійська білка дегу. Отакі три види тварин. Раніше трішки більше видів було і пташок мали, а нині –ні.

Дітям дуже цікаво. Вони і пальчики просовують до клітки і гладять тваринок. Але зрозуміло, що це все відбувається під наглядом наших працівників. Аби звірята не вискочили, бо колись було, що ця білка втекла і ми ледь її знайшли», – зазначає Наталія Чередниченко, провідний бібліотекар.

Тваринок у закладі годують кормами, які приносять бібліотекарі. І діти також захоплено долучаються до процесу годування. 

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button