Суспільство

Туристичний план-контент встановили на підході до Болдиних гір

На підході до Болдиних гір у Чернігові днями з’явився бігборд з туристичним планом-контентом розташованих на цій території історичних пам’яток. У найближчі дні він буде доповнений ще QR-кодами, один з яких дублюватиме інформацію й англійською. Це — один з елементів вдосконалення туристичної навігації в нашому місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На розвиток туризму Чернігівщини планують витратити понад 23 мільйони

План-контент також в найближчі дні буде встановлено біля військово-історичного музею. На ньому, зокрема, буде й розповідь про історію бойової техніки, що стоїть тут просто неба. Також елементи туристичної навігації в цьому році будуть розташовані по периметру центру міста. Показчики будуть встановлюватися таким чином, щоб турист, який приїздить у центр Чернігова, міг комфортно та зручно дійти до кожного історичного об’єкта. Про це прес-службі Чернігівської міської ради розповів керівник міського Управління культури та туризму Олександр Шевчук.

«Завдяки цій туристичній навігації ми маємо дати детальну інформацію про ці історичні об’єкти. Це надзвичайно зручно для гостей і туристів, оскільки вони отримують її наочно. І також можуть, при бажанні, далі заглибитися в історію, — зазначив він. — Ця ідея не нова, ми маємо туристичну програму розвитку та промоції міста, в якій ідея розвитку туристичної навігації закладена. Але вже самі об’єкти визначаємо та аналізуємо, застосовуючи індивідуальний підхід, оскільки специфіка їх дуже відрізняється», — розповів Олександр Шевчук про ідею встановлення таких елементів.

За словами керівника управління, кожен елемент туристичної навігації погоджується з закладами, на балансі яких знаходяться історичні об’єкти. Як правило, ініціатива сприймається позитивно, оскільки для розвитку історичної локації вона дає додаткову перевагу.

Зокрема, Болдині гори – це унікальний історичний комплекс, який на сьогодні потребує багатьох змін для того, щоб все-таки ця локація була більш туристичною. На сьогодні це місце в тому стані, в якому воно психологічно сприймалася в 90-ті роки. Вочевидь, його потрібно переосмислити, вийти на новий рівень. І цей крок з план-контентом є одним з перших кроків на шляху до сучасного розуміння і усвідомлення цього сакрального, історичного місця, яке знає практично вся Україна, зазначив Олександр Шевчук.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button