Суспільство

Як сіверяни переймали досвід на міжнародній конференції (Фото)

Голова Сосницької ОТГ Андрій Портний на своїй сторінці у Facebook розмістив цікавий пост і поділився враженнями від робочого закордонного візиту.

«Попри напружену ситуацію в нашій країні, пов’язану із запровадженням воєнного стану, мав можливість 26-27 листопада в Берліні під час міжнародної конференції, присвяченої участі громадян в управлінні громадами та бюджетам участі (Pafticipatory Budgeting), розповісти про досвід Сосницької громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський ландшафтний архітектор «почаклувала» над сосницьким парком

На конференції були представники з Франції, Італії, Тунісу, Алжиру, Бразилії, Домініканської Республіки, Сербії, Вірменії, Грузії, Казахстану, Азербайджану, Росії, Німеччини, України та інших країн», – йдеться в пості.

В інтерв’ю журналісту ЧЕline Андрій Портний розповів, що в Берліні вийшов надзвичайно цікавий та інформаційний діалог.

«Цікава форма роботи у групах і на панельних дискусіях. Більш докладно мали можливість вивчити досвід німецького містечка Ліхтенберг, Гельсінкі та Києва. Зі свого боку, розповідали, як у Сосницькій громаді запроваджують бюджети участі. Ми акцентували увагу не на проектах, а на процесі, як це робиться. Хто подає заявки, яким чином відбувається відбір, як впроваджувався цей процес. Оце основне питання, яке обговорювали під час дискусій», – сказав очільник Сосницької ОТГ.

За його словами, наступного року він пропонуватиме громаді впровадити кілька додаткових проектів. Йдеться про окремий бюджет для шкіл і громадських організацій.

 

Ще статті по темі

Back to top button