Суспільство

У «Чернігівській транспортній компанії» пояснили чому гроші за проїзд списують пізніше

Останніми днями у чернігівців, які оплачують проїзд банківськими картками, почало знімати гроші за декілька поїздок одночасно.

«Чернігівська транспортна компанія» пояснили, що причиною тому слугує регулярне вимкнення електроенергії та перебоями зі зв’язком. «Певна частина транзакцій оплати банківськими картками (Google Pay, Apple Pay, Mi Pay) за листопад-січень потрапила у чергу на списання еквайром із затримкою.

Оброблення черги відновилося 13 січня. Відбуваються списання за раніше здійснені й ще не оплачені поїздки»,- йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивне життя та війна: як у Носівській громаді тренують майбутніх чемпіонів

У компанії зазначили, що задля забезпечення безвідмовної та стабільної роботи в транспорті дана система, на відміну від терміналів у магазинах чи кафе, працює в режимі квазіреального часу (офлайн). При прикладанні платіжного засобу до валідатора фіксується намір оплати, а квиток видається авансом.

Згодом валідатори передають транзакції на еквайринг для зняття з певним інтервалом, що призводить до різниці між фактичним часом проїзду та списанням коштів з карткового рахунку.

«Окремо звертаємося до тих декількох пасажирів, хто заблокував картки (навіть після уточнення інформації у контакт-центрі) — просимо розблокувати та дочекатись автоматичного списання заборгованих за проїзд коштів. В іншому разі ми звертатимемось до банків з проханням надання даних для подальшого стягнення заборгованості!»,- зазначається у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button