Суспільство

У Чернігові депутати схвалили звернення щодо продовження мораторію на продаж сільгоспземель

* Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді підтримали звернення до керівників органів центральної влади та народних депутатів, обраних від регіону, щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Відповідне рішення схвалено під час засідання чергової сесії міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варто підвищувати доходи українців, а не скорочувати субсидії, – депутат Чернігівської міськради

За словами депутата від «Нашого краю» Віктора Бистрова, питання продажу сільськогосподарської землі викликає значне занепокоєння серед жителів регіону, а тому депутати обласного центру Чернігівщини не могли залишатися осторонь цієї ситуації.

«З огляду на надзвичайну загрозу поспішного запровадження продажу земель сільськогосподарського призначення, більшість громадських організацій агропромислового комплексу, чиї діяльність і життя нерозривно пов’язані з селом, заявляють про неприпустимість скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель, оскільки це пряме порушення статей 13, 14 Конституції України, яке спрямоване на позбавлення селян землі», – наголошується в тексті звернення.

Депутати Чернігівської міськради, зокрема й від «Нашого краю» звернулися до представників центральної влади з вимогами продовжити мораторій на продаж сільгоспземель до 1 січня 2025 року. А також забезпечити розроблення механізму продажу сільськогосподарської землі в майбутньому – тільки фізичним особам, громадянам України з обмеженням у площі земель. Ідеться також про проведення широкого публічного обговорення покрокового запровадження прозорого й цивілізованого обігу земель в інтересах нинішнього та майбутніх поколінь. На переконання Віктора Бистрова, дуже важливими є впорядкування земельного кадастру та модернізація законодавства щодо захисту земель і розвитку українського села.

«Таким чином, під час завершення земельної реформи обов’язково врахувати спроможність і готовність українських фермерів та українських сільгоспвиробників  обробляти українські землі, забезпечуючи роботою селян, збільшуючи доходи Державного бюджету і Пенсійного фонду України», – таке бачення результатів земельної реформи висловили депутати Чернігівської міськради у тексті звернення.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button