Суспільство

Варто підвищувати доходи українців, а не скорочувати субсидії, – депутат Чернігівської міськради

*Актуально

Кабмін у жовтні ухвалив постанову, якою збільшується розмір базової норми плати за житлово-комунальні послуги для одержувачів субсидій із 1 травня 2020 року з 15 до 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

Як повідомив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Віктор Бистров, простим збільшенням норми на 5 процентних пунктів влада штучно скоротила свої соціальні зобов’язання перед українцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому чернігівці можуть втратити субсидії до опалювального сезону

Водночас, за оцінками експертів, купівельна спроможність українців на сьогодні уже нижча ніж в інших країнах Європи. За рівнем купівельної спроможності вона близька до Косово та Молдови. Цей же показник в інших країнах Європи перевершує Україну в рази.

«Наш край» вважає, що владі слід перейнятися зростанням доходів українців, а не скорочувати субсидії. «Якщо українці почнуть отримувати менше субсидій, заможнішими від цього вони не будуть. Тільки зростання доходів людей спроможне підвищувати добробут усієї країни», – наголосив Віктор Бистров.

Формули нарахування субсидій змінюватимуться не раніше травня 2020 року, а в нинішньому опалювальному сезоні допомога держави в оплаті комунальних послуг не зменшується. Про це йдеться в коментарі уряду щодо ухваленої 20 жовтня постанови. В уряді обіцяють, що субсидії стануть більш адресними, і їх отримають саме ті, хто дійсно потребує. А це, в свою чергу, передбачає докладну перевірку доходів і витрат громадян.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button