Суспільство

У Чернігові хочуть прийняти програму розвитку електротранспорту на 697 мільйонів

На черговій сесії Чернігівської міської ради хочуть прийняти Програму розвитку електричного транспорту м. Чернігова на 2018-2022 роки, на яку передбачається витратити 697 мільйонів гривень.

Згідно з додатком, 85 532,0 тис. грн від загальної суми фінансування становитимуть кошти державного бюджету, 260 294,0 тис. грн – кошти міського бюджету, 57 290,0 тис. грн – власні кошти КП «ЧТУ», 294 600,0 тис. грн – інші джерела, які в додатку також згадуються як кредитні кошти.

Колосальну як для Чернігова суму влада планує витратити на оновлення рухомого складу ЧТУ, модернізацію інфраструктури, розвиток маршрутної мережі, технічне оснащення та відновлення споруд тролейбусного управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тролейбусна містика: лізингові «рогатики» подорожчали

Зокрема, серед планів – закупівля 41 тролейбуса, оновлення системи електроживлення електротранспорту, реконструкція наявної контактної мережі міста із заміною опор і спецчастин.

Частину коштів передбачається витратити на удосконалення наявних тролейбусних ліній, результатом якого повинні стати нові напрямки руху тролейбусів. Для цього буде проведена реконструкція контактної мережі на таких ділянках:

перехрестя вул. 1-го Травня – 77-ї Гвардійської дивізії;

перехрестя вул. Козацька – пр. Миру;

перехрестя вул. І. Мазепи – Толстого;

перехрестя вул. Шевченка – О. Молодчого;

перехрестя вул. Гонча – пр. Перемоги;

перехрестя вул. І. Мазепи – Любецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мильна бульбашка: вся правда про лізингові тролейбуси Чернігова

Також у рамках програми передбачено оновлення парку спецавтотранспорту. А ще часткові ремонти головного корпусу, адміністративної будівлі, тягових підстанцій і будівлі цеху планових ремонтів тролейбусного управління.

До речі, цікава доля так званого чернігівського лізингу, за який міська рада проголосувала кілька місяців тому. Досі жодного тролейбуса так і не придбали. Експерти також зазначають, що з придбанням нових тролейбусів вартість проїзду в комунальному транспорті суттєво подорожчає.

Ще статті по темі

Back to top button