Суспільство

У Чернігові ліквідують спеціалізовані школи?

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді заявляють про незаконність ліквідації поділу класів під час вивчення іноземних мов у спеціалізованих загальноосвітніх навчальних закладах. Як пояснив депутат міськради від «Нашого краю» Віктор Бистров, раніше існував поділ на групи з кількістю 8-10 учнів у спеціалізованих школах із вивченням іноземних мов. Цього року такий поділ скасовано, через що втрачається суть спеціалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зникнуть «англійські» школи, окрім однієї – для дітей Атрошенка і Ломако

«Згідно з наказом Міносвіти, спеціалізація скасовується тільки для учнів перших класів. А в Чернігові управління освіти чомусь вирішило скасувати поділ на групи і в інших класах. Ми переконані, що така економія є дуже сумнівною та погіршить якість навчання в чернігівських ліцеях і гімназії, а надалі може призвести до їх ліквідації», – прокоментував Віктор Бистров. Крім того, ймовірно, що такі кроки спричинять надалі погіршення результатів ЗНО і зменшення шансів чернігівців продовжити освіту в вищих навчальних закладах України.

«Наш край» у Чернігові відстоює якість освітніх послуг і вимагає чіткого дотримання законодавства. Як повідомлялося раніше, цього року депутати фракції «Наш край» виступали за збереження виплат надбавок за престижність праці вчителям міста.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Перше що почув справедливе від перефарбованих ригівців.

Back to top button