Суспільство

У Чернігові майбутні медики пройшли спеціальне тренування (Фото)

У Чернігівському базовому медичному коледжі 7 червня рятували, а точніше навчалися рятувати постраждалих при надзвичайній ситуації з наданням долікарської медичної допомоги. Тут відбулося спеціальне об’єктове тренування за участі студентів, викладачів коледжу, а також співробітників Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Майбутнім медикам необхідно оволодівати навичками оперативного реагування на будь-яку надзвичайну ситуацію, в якій є постраждалі. Тож такі навчання проходять не вперше. Кожного року — за оригінальним сценарієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські медики воюють з підступним ворогом

За легендою, в одному з корпусів виникла надзвичайна ситуація, що спричинила загрозу життю всіх, хто там перебував. Першими, хто почав евакуювати постраждалих та надавати їм долікарську медичну допомогу, були члени студентського спеціалізованого загону екстреної допомоги.

«Для участі в роботі загону ми відібрали найкращих студентів, які вже встигли продемонструвати необхідні навички під час теоретичних занять. А тепер для них відкривається широке поле діяльності, де вони вже застосовують отримані знання на практиці», – зазначила т. в. о. директора коледжу Вікторія Рибальченко.

Студенти поділилися своїми враженнями. Потрапляти в подібні ситуації ніхто не хоче. Втім, деякі після закінчення коледжу вирішили працювати в медичному рятувальному підрозділі.

Також під час тренування пройшло і пленарне засідання, на якому презентували студентський проект щодо поняття надзвичайної ситуації та провели навчання з протипожежної безпеки. Головна ж увага приділялася медичним аспектам рятування людей: алгоритмам здійснення іммобілізації, зупинці артеріальної кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації тощо.

Джерело: прес-служба Управління охорони здоров’я ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button