Суспільство

У Чернігові музична школа №1 отримала унікальний рояль

У Чернігівській музичній школі №1 ім.Стефана Вільконського відбулося справжнє новорічне диво. Вихованці цього мистецького закладу освіти отримали новий унікальний рояль всесвітньовідомої фірми Steinway&Sons. Це єдиний у нашому місті концертний інструмент такого класу, грати на якому бажають майже всі музиканти світу.

Рояль вироблений на фабриці в Гамбурзі. Придбаний він за кошти міського бюджету Чернігова, його вартість — 4,6 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музична кузня 6-річних талантів: на Чернігівщині діє прогресивна школа мистецтв (Відео)

Офіційний представник підприємства-виробника Остап Репецький зауважив, що однією із головних особливостей цього роялю є, перш за все, загальновизнаний стандарт якості. Основним показником якості є використання найкращих матеріалів, які готуються та витримуються перед виготовленням інструменту протягом двох-трьох років. Процес виготовлення триває від 9 місяців до 1 року. Музичні інструменти цією компанією виготовляються ще з 1853 року. За ці роки безперервного процесу вдалося виховати і зберегти унікальних майстрів, які по кілька десятків років власноруч будують фортепіано. Адже ці інструменти більш ніж на 90% — ручна робота. Унікальністю представленого роялю є його особлива форма (він має вигнутий цілісний корпус), а також особливе потужне звучання.

За словами начальника управління культури та туризму міської ради Олександра Шевчука, тепер до міста Чернігова приїжджатимуть і туристи, і відомі виконавці, щоб презентувати свої концертні програми на такому особливому інструменті.

«Такої події Чернігів очікував кілька років, такого інструмента наше місто не бачило ніколи», — сказав він.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button