Суспільство

У Чернігові обговорили гендерну рівність в ОТГ

*Актуально

Депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Наталія Хольченкова взяла участь у XII Обласній науково-практичній конференції  «Імплементація гендерної рівності у реформу децентралізації в області». Захід, що пройшов в обласному центрі, був організований Спілкою жінок Чернігівщини та департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, іншими установами й організаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талалаївська ОТГ має план розвитку на 2019-2020 роки

На сьогодні Чернігівська область – серед лідерів створення об’єднаних територіальних громад в Україні. Цей процес активно підтримують і представники політичної партії «Наш край». У регіоні вже створено 45 ОТГ, третину з них очолюють саме жінки. Тож тема гендерної рівності є актуальною у процесі децентралізації не лише на місцевому та регіональному, а й на всеукраїнському рівні. Крім того, на думку організаторів конференції, питання гендерної рівності – це питання дотримання основоположних прав людини. У науково-практичній конференції взяли участь представниці 12 ОТГ Чернігівщини, а також науковці і громадські активісти.

Депутат від «Нашого краю» представила на конференції гендерний портрет Чернігівської міської ради. На думку Наталія Хольченкової, запровадження гендерних квот у списках політичних партій має позитивний ефект і дало можливість успішним жінкам, які мають авторитет у громаді, працювати над вирішенням актуальних і важливих питань.

51581970_310309099920098_716945344394428416_n

Загалом у рамках конференції «Імплементація гендерної рівності у реформу децентралізації в області» відбулося обговорення актуальних питань посилення політичної, економічної та соціальної участі жінок на місцевому і регіональному рівнях.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button