Суспільство

У Чернігові планують підвищити тарифи на тепло

На 37 відсотків для “Облтеплокомуненерго” та на 7 відсотків для ТЕЦ. У Чернігові планують підвищити тарифи на опалення для населення. Проект нових тарифів схвалили 29 жовтня на засіданні робочої групи у міськраді. Далі їх має затвердити виконком.

Про це  сказав заступник міського голови Віктор Геращенко. За його словами, головна причина підвищення тарифів — ріст ціни на газ.

«Якщо ми не затверджуємо, ми повинні компенсувати близько 350 мільйонів гривень теплопостачальним підприємствам. Таких коштів в міському бюджеті просто не має»,- зазначив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Чернігова розпочали будівництво ще одного майданчика для вигулу собак (Фотофакт)

За його словами, для абонентів Чернігівської ТЕЦ фірми “Технова”, очікуване зростання тарифу буде менше, через те, що вони використовують вугілля. А “Облтеплокомуненерго” — газ.

«З понеділка ми вже будемо думати, як людям допомогти, які не спроможні будуть заплатити за спожите тепло. Раніше тариф був складений по витратам 2015-2017 року. А ми на сьогоднішній день живемо в 2021, а треба пройти і 2022 опалювальний період. Змінились складові, а це електроенергія, природний газ, розподіл природного газу, щоб всі зрозуміли, розподіл близько 2000 за 1 кубометр, мінімальна заробітна плата»,- каже Віктор Геращенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button