Суспільство

У Чернігові понад 170 багатоповерхівок усе літо будуть без гарячої води

У Чернігові без гарячої води на все літо залишається 171 багатоквартирний будинок. Це абоненти всіх міських котелень, що не мають сполучення з ТЕЦ і нагрівають теплоносій природним газом.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

«Тепловики по всій країні поставлені в такі умови, за яких відтепер де-факто мають або купувати газ значно дорожче ніж раніше, або залишитися без нього. Такі дії центральної влади змусили теплогенеруючі компанії всіх українських міст поки що поставити кому перед останнім словом і вимкнути свої газові котельні на літо. Але за таких умов під загрозою не тільки гаряча вода влітку, а й узагалі увімкнення тепла в наступний опалювальний сезон», – зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знову перевірятимуть систему оповіщення

Чернігівські оселі забезпечують теплом три підприємства: Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго і Спеціальна енергетична компанія. Вони надають послуги 1290 будинкам. У літній період гаряче водопостачання одержують до 828 будинків міста. Із них Чернігівська ТЕЦ обслуговує 352 будинки, ОТКЕ – 469 і Спеценергоком – 7.

Як і минулого року, ОТКЕ до всіх своїх котелень, які мають сполучення з ТЕЦ, у міжопалювальний період підводить теплоносій із ТЕЦ і так забезпечує гарячим водопостачанням їхніх абонентів. Таким способом одержують гарячу воду влітку 298 будинків (райони Савчука, Пухова, Доценка, Рокоссовського).

Проблему відсутності гарячого водопостачання в низці медичних закладів вирішують так: виконуються ремонтні роботи в районі вулиці Рокоссовського (роблять так звану перемичку), завдяки чому гаряча вода вже надана лікарням №2, №3 і пологовому будинку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button