Суспільство

«Долина Амурів» та ситуаційний центр міста: пройшов «Форум активних громадян»

13 лютого у Чернігові пройшов «Форум активних громадян».

Форум активних громадян – це можливість для міської влади та громадськості зустрітися та обговорити важливі питання розвитку міста.

Його проводить Міжнародний Республіканський Інститут (МРІ) в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Відкрив форум виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові громадські активісти воюють між собою за «Ялівщину»

«Ця зустріч – намагання підвищити активність громадськості, показати, що вони мають інструменти взаємодії, не впливу, з місцевою владою. Таким чином реалізовується стратегія «Win-Win»: розуміння місцевої влади, що замовниками є громада  і розуміння громади, як вони можуть вливати на вирішення питань місцевого значення. Громада отримує можливість реалізувати свої ідеї, навчитися новому, взаємодіяти з місцевою владою. Місцева влада отримує інформацію, що хоче громада, підтримку своїх дій, допомогу в реалізації, отримує нові ідеї».

Також під час заходу провели панельну дискусію на тему «Міський розвиток та участь громади у ньому».

Після панельної дискусії спеціаліст з проведення досліджень Міжнародного Республіканського Інституту Віталій Шарлай презентує результати опитування жителів Чернігова. Рейтинг міст, обласних центрів, що демонструють значний прогрес у розвитку.

«Чернігів входить в Топ 5 найкращих результатів по всій Україні. Це комплексне незалежне  дослідження. Там і рівень сприйняття громадян, рівень довіри та задоволеності послугами, чого не вистачає», — розповів Олександр Слобожан.

У фінальній частині форуму випускники Академії громадянина та Школи молодого політика МРІ презентували соціальні проєкти, які вони планують імплементувати в Чернігові.

Серед них:

«Долина Амурів» — оновлення території навколо РАГСу в Чернігові.

Ситуаційний центр міста – створення центру та міської служби  екстреного реагування.

Німецька якість освіти в Чернігові – долучити чернігівські школи до німецького досвілу підвищення якості освіти та інші.

Чернігівське РВ АМУ
Офіс реформ у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button