Суспільство

У Чернігові пройшов «Олімпійський день» (Фото)

Всеукраїнський «Олімпійський день» зібрав близько 800 учасників, почесних гостей та спортивну гордість Чернігівщини 8 червня у Центральному парку культури та відпочинку м. Чернігова.

Про це ЧЕline повідомили у департаменті сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Відкрили змагання заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, директор профільного обласного Департаменту Ніна Лемеш, начальник профільного міського Управління Андрій Дериземля разом з плеядою видатних спортсменів. Ніна Лемеш зачитала привітання від президента НОК України Сергія Бубки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові чемпіонат з кікбоксингу зібрав більше 100 спортсменів

Після відкриття вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл долучились до олімпійської розминки, яку провела стипендіатка НОК України Марія Паршукова. Далі на всіх чекали символічний олімпійський забіг, показові виступи з футболу, боксу, тхеквандо, художньої гімнастики у виконанні вихованців ДЮСШ.

“Олімпійський день” щороку проходить майже в 200 країнах світу з нагоди дня створення Міжнародного Олімпійського Комітету. В Україні з ініціативою проведення цього свята виступив Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України. Цього дня мільйони людей в усьому світі беруть участь у масових змаганнях та пробігах з метою пропаганди олімпійського руху.

Ще статті по темі

Back to top button