Суспільство

У Чернігові «реформують» дитячий садок: батьки бояться «сюрпризів»

Змінити назву, прибравши з неї слова «для дітей з вадами зору», змінити тип і затвердити нову редакцію статуту, – такі зміни міська влада затіяла в дитячому садочку №23, що в центрі міста (проспект Миру 29А), у якому виховують дітей з вадами зору.

Батьки вихованців садочку забили на сполох, адже бояться, що садочок закриють або реорганізують таким чином, що їхнім дітям там не буде місця.

Рішення про згадані зміни планується винести на чергову сесію міської ради.

Батьки звернулися до редакції ЧЕline із проханням розібратися в цій ситуації, адже, з огляду на «почерк» дій нашої міської влади, яка вже закрила школи №23 і №10, від неї чекати можна чого завгодно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові ліквідовують три школи

Що ж означатиме закриття, прокоментувала Олена Горна, заступник начальника управління освіти Чернігівської міської ради

«Це рішення означатиме те, що там будуть також звичайні групи. Спеціальні групи для дітей із вадами зору також залишаться. Відмінність у тому, що раніше були всі групи для дітей із вадами зору. Зміни вносяться тому, що в інших садочках міста також організовуються групи для дітей із вадами зору, тобто діти зможуть ходити в той садочок, який ближче до місця проживання. Вже такі групи є в садочках №74 і №37. Водночас перепрофілювання окремих груп у звичайні дасть змогу приймати більше вихованців, бо у нас у центрі міста спостерігається брак місць у закладах дошкільної освіти. Жодного погіршення умов для дітей із вадами зору абсолютно не буде. Ніхто без відповідної фахової допомоги в нас не залишиться», – запевнила чиновниця.

Завідувачка садочка №23 Надія Мелашич також запевнила, що панікувати не варто, адже погіршення умов для дітей, які вже відвідують заклад, не буде.

«Загроз, на мою думку, це рішення не несе жодних загроз. Дитячий садочок залишається функціонувати. Більше того, прийматиме більше дітей. Діти з вадами зору ніяк не постраждають. Значного збільшення не буде. Наразі ми приймаємо 97 дітей, буде приблизно 140. Раніше цей заклад був загального типу. Лише у 1991 році його перепрофілювали – для дітей із вадами зору», – пояснює Надія Мелашич.

Тож педагоги і чиновники пообіцяли, що садочок точно не закриють, а діти, які його відвідують, зовсім не постраждають від запланованого реформування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button