Суспільство

У Чернігові школярка взялася за реалізацію економічного проєкту

Майбутнє України – за талановитою й активною молоддю. Такою є 15-річна Валерія Скидан, учениця чернігівської школи №1, утім, вона з міста Ясинувата Донецької області.

Валерія – волонтер і молодіжна активістка, вона бачить себе в майбутньому підприємницею, яка навчатиме цій справі інших.

Нині Валерія – ініціаторка та засновниця проєкту «Професійний розвиток молоді Чернігова», що стало можливим завдяки конкурсу для вмотивованої молоді з деокупованих областей.

«Мета його – підвищити економічну та підприємницьку спроможність молоді, тобто надати теоретичні та практичні знання з галузей підприємництва й економіки і профорієнтації для того, щоб молодь змогла визначитися зі своїм професійним шляхом і розвинути підприємництво, зокрема підприємництво серед молоді у майбутньому», – зазначає Валерія Скидан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дерев’яна забудова та ґрунтові дороги: яким був Чернігів наприкінці ХІХ на початку ХХ сторіччя

Уже в двох навчальних закладах Чернігова відбулися профорієнтаційні тренінги з основ підприємництва за участі залученого експерта.

«Уже домовилися з іншими школами Чернігова. Всього планується 10 профорієнтаційних тренінгів у школах. І наразі з 11 березня запускаємо абсолютно безкоштовну школу підприємництва для молоді, яка триватиме до кінця березня. Заплановані дев’ять освітніх зустрічей – лекції та тренінги з економіки, соціального підприємництва, бізнесу та бізнес-планування, а також маркетингу. На заняттях учасники зможуть розробити власні бізнес-ідеї, зробити бізнес-план, обрати стратегію маркетингу. І вони отримуватимуть менторську підтримку лекторів і спеціалістів, які будуть залучені. І також буде взаємодія з успішними підприємцями міста Чернігова», – розповіла Валерія Скидан.

До речі, організатори орієнтуються на вікову категорію 14-18 років.

Ірина Осташко

Фото – Валерія Скидан

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button