Суспільство

У Чернігові цьогоріч оновлять 20 % маршруток

За умовами нових контрактів перевізники Чернігова взяли на себе зобов’язання протягом п’яти років замінити весь транспорт на новий. Зокрема, цього року заплановано оновити приблизно 20 % усього рухомого складу громадського транспорту.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Окрім того, найближчим часом міська влада оголосить конкурс для визначення компанії, що забезпечить місто системою JPS-моніторингу. Перевізники в договорах взяли на себе зобов’язання встановити трекери у своїх машинах громадського транспорту за власний рахунок, а місто потім їх приєднає до однієї системи.

Уся система JPS-моніторингу працюватиме онлайн, і кожен мешканець міста на офіційному сайті міської ради зможе побачити пересування транспорту за маршрутом і його перебування в тому чи іншому місці або зупинці. На ці заходи потрібен певний час, можливо, півроку, але, на думку міської влади, це системно вирішить питання з графіком руху громадського транспорту і посилить контроль за роботою перевізників.

На нових зупинках також передбачене облаштування електронних табло, на яких буде інформація цієї системи про час прибуття автобуса на зупинку.

Чернігів – один із перших обласних центрів, де введене штрафування перевізників за порушення умов договорів. На перший раз дається попередження, а потім – штраф. У разі, якщо перевізник не справляється з виконанням умов контракту, договір із ним може бути розірваний.

Ще статті по темі

Back to top button