Суспільство

У Чернігові урочисто нагородили переможців конкурсу «Новорічна казка»

У Чернігівській міській бібліотеці ім. Коцюбинського визначили юних переможців конкурсу мальованих листівок «Новорічна казка». Сьогодні, 28 грудня, у бібліотеці нагороджували переможців, які змогли прийти у вказаний час.

«Близько місяця тривав відбір робіт на конкурс. Загалом надійшла майже сотня робіт від дітей із усієї області, зокрема з Прилук, Ніжина Остра та сіл. Ми відібрали понад двадцять переможців у трьох вікових групах. Причому, у нас одне місце можуть посідати кілька учасників. Бо багато сильних робіт. І хотілося заохотити дітей. Спеціальні відзнаки підготували для діток із Прилук. Там вчителька цікаво організувала групу подовженого дня, і діти надіслали нам свої роботи.  Також ми віддрукували листівки із дитячими роботами. Тож кожна дитина отримає листівку, де надрукована її робота , а з іншого боку календарик. Це такий сувенірчик, який можна подарувати батькам чи бабусі. Отримають дітки також дитячі книжечки та приладдя для малювання», — у коментарі для ЧЕline зазначила Олена Терещенко, бібліотекар відділу соціокультурної діяльності бібліотеки ім. Коцюбинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теплий і сніжний: синоптики розказали, яким буде січень на Чернігівщині

Діти, яким подобається малювати, від конкурсу в захваті. Зокрема по заслужені відзнаки прийшли подруги Уляна Швед та Юля Васильєва. Дівчата вже близько семи років навчаються у художній школі і вже багато разів брали участь у різних конкурсах.

«Я малювала зимову композицію, де маленька дівчинка вірить у новорічні дива. Вона побачила у вікно новорічного Санту із його оленями. Для неї це дивовижна казка. Тож дівчинка вірить, що дива існують», — розповіла Уляна Швед.  До речі, для неї ця перемога – ніби подарунок до дня народження. Через два дні дівчині виповниться 14 років.

«Я зобразила Санту, який приземлився, пішов до одного з будинків дарувати подарунки і застряг у трубі. А його олені розбіглися і познайомилися з хлопчиком», — зауважила Юля Васильєва.

Попереду у дівчат ще рік навчання у художній школі. Тож вони запевнили, що неодмінно надсилатимуть свої роботи на художні конкурси.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button