Суспільство

У Чернігові урочисто відкрили оновлену Алею Героїв (Фото)

У День міста — 21 вересня — у Чернігові урочисто відкрили оновлену Алею Героїв.

Надзвичайним виконанням вразив зведений хор із понад 300 учасників творчих колективів і шкіл естетичного виховання міста. У супроводі військового духового оркестру вони виконали музичний твір, текст якого був спеціально написаний до цієї події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонтан навпроти Мегацентру працює

«Єдине, чого мені хочеться зараз як міському голові – щоби ми спільно з вами любили наше місто, — звернувся до чернігівців міський голова Владислав Атрошенко. – Щоби в ці святкові дні всі відпочивали, раділи, але й не забували, завдяки кому ми маємо можливість святкувати День міста. А це, в першу чергу, мільйони жертв Другої світової, це наші діди-прадіди, які, повернувшись із війни, відбудували місто, підприємства, фактично все те, що ми бачимо сьогодні. І досі на 90% ми використовуємо той потенціал. Вже сьогодні 190 бійців з області й 44 з Чернігова – кращі з кращих наших синів – поклали свої життя, зберігаючи суверенність і незалежність України. Потрібно, щоб ми з покоління в покоління передавали пам’ять про цих героїв».

Як відомо, роботи з реконструкції Алеї Героїв розпочалися ще у 2017 році, а основна частина стартувала влітку цього року. Будівельниками укладено більше 10 тис. метрів квадратних клінкерного каменю, у тому числі — виконане мощення українським орнаментом. На бруківці є позначення напрямків тактильною плиткою. Встановлено ліхтарі, які зовнішнім виглядом копіюють ті, що на Валу. Встановлено нові лави. Оновлено квітники і газони, влаштований електрополив. З’явились додаткові «хвилясті» доріжки.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Очень красиво! Мне очень нравится.

  2. Так, гарно. Аж два!! дні містяни і гості милувалися фрнтанами, в які вклали піврічну надбавку до зарплати вчителям міста. Дякуємо, пане мер!!!

  3. Так, гарно. Аж два!! дні містяни і гості милувалися фонтанами, в які вклали піврічну надбавку до зарплати вчителям міста. Дякуємо, пане мер!!!

Back to top button