Суспільство

У Чернігові відбудеться хакатон від NASA

Прес-конференція «NASA Space APPS ChallengeChernihiv» відбудеться у Чернігові 8 жовтня в головному корпусі ЧНТУ (вул. Шевченка, 95). Початок о 10.00. Під час цієї прес-конференції організатори хакатону Ігор Лисенко та Сергій Іванець розкажуть про задачі цьогорічного заходу, про те, як до нього долучитися чернігівцям і як саме хакатон проходитиме та що отримають його учасники.

Сама ж подія відбудеться 19-20 жовтня.

Коротко про подію:

Хакатон від NASA — це унікальна подія, що спрямована на вирішення задач, необхідних для нашої планети. При цьому такі заходи дають можливість студентам, непрофільним спеціалістам і навіть школярам й просто зацікавленим людям показати світу свої ідеї та здобути поїздку до NASA. А в перспективі ще й мати в резюме позначку, що відкриває додаткові можливості. Задачі є різні, й вирішувати їх можна різними шляхами. Програмісти можуть написати код; екологи вигадати та презентувати ідею, яка допоможе планеті; хтось може просто написати статтю чи оповідання на тему важливості повернення людей до космосу тощо. Кілька років поспіль він проводиться по всьому світу, минулого року такий захід проходив у Львові.

Всесвітній хакатон під проводом NASA, що врешті дістався й нашого міста.

Офіційна сторінка заходу в фейсбуці:

https://facebook.com/SpaceAppsChernihiv/

Хакатон (англ. hackathon, від hack (хакер) та marathon — марафон ) — захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано разом працюють над розв’язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня. Деякі хакатони призначені для освітніх або соціальних цілей, але часто задачею хакатона є створення повноцінного програмного забезпечення. Кожний хакатон фокусовано на певні області, наприклад, мови програмування, операційні системи, додатки, програмний інтерфейс (API).

Контактна особа:

Сергій Іванець

тел: (095)696 12 53

[email protected]

https://www.facebook.com/sergiiivanets

Ще статті по темі

Back to top button