Суспільство

У Чернігові відбувся масштабний форум хореографів (Фото)

До 20-річчя спеціалізації «Хореографія» з метою розвитку хореографічної освіти в Чернігівській області, підвищення кваліфікації та професійних якостей фахівців та керівників хореографічних колективів, розв’язання актуальних проблем професійної педагогічної роботи з дітьми та молоддю в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка відбувся обласний форум «Інноваційні стратегії розвитку хореографії», який організований кафедрою фізичного виховання та хореографії факультету фізичного виховання за підтримки Обласного методичного центру навчальних закладів культури та мистецтв та Чернігівського обласного осередку Національної хореографічної спілки України.

IMG_5042

З привітанням та вступним словом до учасників звернувся ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН Носко Микола Олексійович, який відзначив потужний освітній та мистецький потенціал хореографії для гармонійного розвитку особистості, вказав на необхідність збереження та зміцнення здоров’я дітей та молоді використовуючи засоби хореографії. Декан факультету фізичного виховання, доктор педагогічних наук, доцент Гаркуша Сергій Васильович запропонував шляхи налагодження співпраці між освітніми, культурними та мистецькими закладами та організаціями, окреслив перспективи розвитку спеціалізації «Хореографія» в умовах реформування вищої та середньої освіти, повідомив про умови вступу та особливості навчання на факультеті фізичного виховання.

Програма форуму передбачала пленарні виступи, на яких презентовані наукові доповіді викладачів університету з напрямів хореографічної діяльності; круглий стіл з обговоренням актуальних проблем розвитку хореографії; творчі звіти колективів університету, гуртків та студій, керівниками яких є студенти та випускники факультету фізичного виховання спеціалізації «Хореографія»; майстер-класи з різних стилів хореографії від студентів факультету.

Учасники форуму, серед яких викладачі університетів, керівники колективів, викладачі шкіл мистецтв області та міста, представники Ніжинського державного університету імені М. Гоголя наголошували на важливості проведення форуму з метою обміну практичним досвідом, упровадження інноваційних технологій в педагогічну діяльність та розвитку хореографічної освіти.

До святкування 20-річчя спеціалізації «Хореографія» протягом 2018 року заплановано проведення ряду науково-мистецьких заходів, серед яких благодійний міський бал, фестиваль–конкурс серед учнів та студентів «Танцювальна Олімпіада»,  майстер-класи для всіх бажаючих «Mega dance intensive», наукова конференція та великий святковий гала-концерт.

Кафедра фізичного виховання та хореографії Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка запрошує всіх шанувальників танцювального мистецтва до участі в заходах, а майбутніх абітурієнтів до вступу на навчання за спеціалізацію «Хореографія» на факультет фізичного виховання.

ДОВІДКА:

Спеціалізація «Хореографія» була відкрита на факультеті фізичного виховання в 1998 році. За цей час колектив факультету підготував цілу плеяду професійних хореографів та балетмейстерів, а також викладачів хореографії, що зараз працюють в дитячих танцювальних гуртках, студіях та центрах, серед них відомі всьому місту та області колективи «Міріданс», «Колорит», «Альянс», «Реверанс», «Інсайд», «Журавка», «Ярмарка», «Аеліта», «Like one», які на високому рівні представляють Чернігів на всеукраїнській та міжнародній сцені.

Факультет фізичного виховання, кафедра фізичного виховання та хореографії запрошує на навчання абітурієнтів за спеціальністю 014.11 Середня освіта (фізична культура) з додатковою спеціалізацією «Хореографія» з подальшим отриманням випускником кваліфікації «Учитель фізичної культури та хореографії» за освітнім ступенем «бакалавр» (строк навчання 4 роки) та «магістр» (строк навчання 1 рік 4 міс.). Для вступу необхідно: ЗНО українська мова та література, ЗНО біологія, ЗНО історія України або географія, творчий конкурс.

Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка

м. Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53.

тел. деканату факультету фізичного виховання (04622) 3 14 94

тел. кафедри фізичного виховання та хореографії (093) 988 48 50, (050) 684 97 33

https://physicalchoreograp.wixsite.com/mysite

E-mail: [email protected]

Якщо ви не уявляєте своє життя без чарівного світу танцю, чекаємо саме на вас!

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Вже такого центра не iснуе)) Обласний методичний центр навчальних заклад…….

  2. Бедные хореографы )) А Директор Департамента культуры Левочко А В и тут отличился ))) свою любовницу Солонец еще и в спилку протолкнул!

Back to top button