Суспільство

У Чернігові відкрита креативна локація для квестів, майстер-класів та інтерактивних ігор (Фото)

Цікаво, весело та рухливо. Дітлахи Чернігова тепер можуть із драйвом відпочити не лише в спеціальних розважальних закладах, але й у… музеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Деснянська громада модернізує освіту та дозвілля дітей та молоді

Чернігівський музей-заповідник Михайла Коцюбинського вже близько п’яти років відкриває свої двері не тільки для нудних, на думку дітей, екскурсій, але й для креативного дозвілля.

«Робимо для дітей різні тематичні квести. Все в русі відбувається. Рухливі ігри. Тематичні, наприклад, географія: які вони знають океани, країни тощо. Крім того, це і інтелектуальні ігри, і майстер-класи з виготовлення різноманітних поробок із паперу, дерева тощо. Раніше організовували тематичні аналогічні заходи – до Великодня, розфарбовуємо писанки, до 8 Травня, Дня пам’яті і примирення, до святого Миколая, святого Валентина, 8 Березня тощо. Те, що робимо зараз, присвячене канікулам», – розповідає директор музею Ігор Коцюбинський.

Заняття проводять усі працівники музею, тому що дітей дуже багато, адже на день, за словами Ігоря Коцюбинського, приходить приблизно 200 дітей. Головна цільова аудиторія – це діти з пришкільних таборів, які відвідуватимуть музей із 3 по 21 червня. Заняття проходять до обіду.

Ідея рухливих ігор виникла з проведення ночі в музеї. Саме тоді все переросло з одиничних випадків до постійних залучень дітлахів до різноманітних ігор, квестів, майстер-класів тощо.

«Головна мета того, що ми робимо, – це покращення культурного рівня, залучення дітей до роботи, діяльності музею Коцюбинського. Вони значно більше дізнаються, ніж просто від екскурсій, тому що просто слухати – це одне, а коли відбуваються інтерактивні ігри, то діти черпають більше наснаги і більше усвідомлюють те, що їм розповідають», – говорить Ігор Коцюбинський.

Усі ігри та квести проводять на території музею, – для цього використовують і приміщення, і подвір’я, і сад, і літературні експозиції, і виставкові зали, але переважно все на свіжому повітрі.

Ще статті по темі

Back to top button