Суспільство

У Чернігові встановлять більше 400 зупинкових комплексів

Протягом двох років у Чернігові мають оновити понад 400 зупинок громадського транспорту.

Про це ЧЕline повідомило власне джерело.

Днями в міськраді підприємцям презентували нові зупинові комплекси.

— Головна ідея полягає ось у чому. Ми вам пропонуємо на тих місцях, де зараз у вас немає жодних орендних відносин, тобто вільні місця, або там, де закінчуються терміни оренди, щоб вами були встановлені зупинкові комплекси з торгівельним кіоском, а ще додатково 1-2 чи кілька зупинкових комплексів без кіоску були виготовлені для міста.

При цьому, за словами міського голови, міська рада готова розглянути питання про збільшення таким підприємцям терміну оренди – щоб вийти на окупність проекту для бізнесу.

У багатьох підприємців виникли питання стосовно того, на скільки буде продовжений термін оренди після встановлення нового зупинкового комплексу.

Стосовно оренди землі мер запевнив, що терміни її продовження або надання будуть розглядатися у зв’язці з тим, скільки підприємство встановить зупинок для міста. Також додав, що мінімальний термін укладення договору становитиме 3 роки, а максимальний – 10.

Також під час зустрічі було обговорено питання про те, яке підприємство виготовлятиме зупинкові комплекси. У місті вже встановлений пробний екземпляр на зупинці «Площа Героїв Сталінграда». Цей зупинковий комплекс виготовлений підприємством «Магр».

Проте мер зазначив, що виробник може бути й іншим, якщо будуть такі пропозиції. Для його визначення можна провести тендер або конкурс, але краще, щоб виробник зупинок був один. Бо якщо буде 10 чи більше виробників, то всі зупинки будуть різні, а це ускладнить питання контролю за якістю деталей і дотриманням усіх технічних норм.

Ще статті по темі

Back to top button