Суспільство

Куликівська громада виграла 270 тисяч гривень для створення коворкінгу

Куликівська селищна рада отримає від Програми «U-LEAD з Європою» підтримку у реалізації проєкту з формування сприятливого бізнес-середовища у громаді, налагодженні діалогу з бізнесом та його підтримці.

На отримані кошти в громаді планують створити коворкінг для навчання та роботи підприємців. Бюджет проєкту складає близько 270 тисяч гривень, за ці кошти планують відремонтувати приміщення, закупити техніку та оплатити послуги експертів, які проводитимуть навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Децентралізаційні здобутки громад Чернігівщини

«Нам важливо вибудувати сталу та взаємовигідну комунікацію із бізнесом. Крім того, ми будемо навчати своїх підприємців, які будуть працювати у громаді та платити податки до бюджету. Без активної роботи громади бізнес зростати не буде, тому ми шукаємо додаткові ресурси для розвитку», — наголошує Юлія Пастернак, Куликівський селищний голова.

Проєкт громади обрали для фінансування у рамках конкурсу «Громада, дружня до бізнесу». Проєктні заявки на конкурс мали можливість подавати лише ті громади, очільники яких успішно пройшли унікальну навчальну програму «Кроки для керівників».

«Стратегія конкурсу полягає у забезпеченні створення сприятливого бізнес-середовища та налагодженні діалогу з бізнесом. Розвиток відповідального підприємництва впливає не лише на надходження до місцевого бюджету, а й сприяє покращенню якості муніципальних послуг, притоку жителів і формуванню позитивного іміджу громади», — наголошує Ірина Кудрик, керівниц яЧернігівського регіонального офісу Програми.

Реалізовуватиме проєкт громадська організація «Куликівська районна громадська організація «Агенція регіонального розвитку» протягом шести місяців. Старт проєктів розпочнеться орієнтовно у вересні 2021 року і буде завершений найпізніше 31 березня 2022 року.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button