Суспільство

У Чернігові вже можна проголосувати, не маючи реєстрації

Чимало чернігівців насправді не прописані в місті. Напередодні виборів перед багатьма постає запитання «Як проголосувати, якщо не вдається з’явитися на виборчу дільницю за місцем реєстрації?». Та держава подбала про таких громадян і створила умови для безперешкодного волевиявлення.

Як повідомили у відділі ведення Державного реєстру виборців Деснянської районної у м. Чернігові ради, зареєстрованим у районах або інших областях достатньо мати при собі паспорт і будь-який документ, що підтверджує перебування людини саме в Чернігові. Це може бути довідка з роботи або договір про наймання житла. Якщо ж виборець має власний будинок або квартиру в місті, але зареєстрований десь за його межами, наприклад, дружина проживає у квартирі чоловіка, але фактично має реєстрацію у районі, то треба показати свідоцтво про одруження, паспорти обох і свідоцтво на право власності.

Усі документи необхідно принести до найближчого відділу ведення реєстру, зі списком яких можна ознайомитись за посиланням https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?option=ext_organ_ved&pid100=74&prejim=6 та вже тут заповнити відповідну заяву. Далі через електронну інформаційну телекомунікаційну систему співробітники відділу викреслять людину зі списків за місцем реєстрації та занесуть до переліку виборців у Чернігові на найближчій до неї дільниці. У день виборів можна буде прийти та проголосувати, маючи при собі відповідне посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, яке автоматично видають у відділі ведення державного реєстру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леонід Кучма в Чернігові розказав про секрети молодості, Крим і президентські вибори

Якщо ж чернігівець збирається за кордон, він може також прийти до відділу і, надавши копії квитків і документи, отримати право голосувати у країні, куди він прямує. А тим, хто вже за кордоном, варто прийти до місцевого консульства України.

Ще статті по темі

Back to top button