Суспільство

У Чернігові «захистили» електронні підручники, розкритиковані міністром освіти

Електронні підручники – це жах по контенту і їх треба міняти. Про це заявила міністр освіти та науки Ганна Новосад. Чи справді все так погано, ЧЕline поцікавився в Миколи Конопацького, начальника управління освіти та науки Чернігівської ОДА

«Підручники відрізняються один від одного. Є чудові електронні підручники. Я їх бачив, ми користувалися ними. Я в ЗМІ це чув, бачив ці нібито вислови міністра. Але чи так вона говорила? Я ж не знаю, хто як публікував і про що йдеться. Я не можу зараз цього коментувати», – говорить Микола Конопацький.

ЧИТАТИ ТАКОЖ   Індивідуальне навчання «по-новому» в школах запрацює після нового закону про освіту

За словами головного освітянина області, обліку, які школи користуються електронними підручниками, немає. Кожен заклад індивідуально вибирає форму навчання.

«Ми такого обліку використання електронних підручників не вели, бо вони не є обов’язковими. Були різні програми, були різні підходи в різних закладах.

Раніше в нас була програма забезпечення електронними підручниками загальноосвітніх навчальних закладів і ми всім закладам І-ІІІ рівнів давали ці підручники. Вони чудово працювали. Про які підручники йдеться у виступі міністра, не знаю», – розповів Микола Конопацький.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button