Суспільство

У Державному бюджеті-2020 соціальні стандарти зросли мінімально, – депутатка облради

*Актуально

Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2020 рік. Але виявилося, що головний кошторис країни в більшості своїй лише віддаватиме накопичені за попередні роки борги міжнародним кредиторам, а не стимулюватиме розвиток економіки.

За словами голови обласної організації політичної партії «Наш край», депутатки Чернігівської обласної ради Ольги Чередник, показники держбюджету мало чим відрізняються від бюджету уряду Гройсмана на нинішній 2019 рік. «Соціальні стандарти зросли мінімально або ж не зросли загалом», – констатувала вона.

Так, мінімальна зарплата наступного року зросте з 4173 грн до лише 4723 грн, прожитковий мінімум так і залишиться на початок року 2123 грн. Мінімальна пенсія у 2020 році зросте з 1638 до 1769 гривень, але весняного підвищення не буде – підвищать із 1 липня до 1712 грн, а з 1 грудня – до 1769 грн.

«За прогнозованої в держбюджеті інфляції 6,4%, таке підвищення виглядає доволі мізерним», – зазначила Ольга Чередник.

«Наш край» нагадує новій владі, що їх обрали зокрема й за обіцянку завершити епоху бідності. Але держбюджет-2020 лише зацементував цю бідність. «Заплановане зростання економіки на 3,7% не дає навіть надії на зростання доходів громадян у найближчій і середньостроковій перспективі», – пояснила депутатка Чернігівської обласної ради від партії «Наш край».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button