Суспільство

У двох населених пунктах на Городнянщині вперше святкували День села (Фото)

Свята такого розмаху, як зазначила староста Анна Колешко, ці села й не пам’ятають. Саме тому минулої суботи в Старосіллі зібралося більше ніж 70 місцевих жителів, мешканців Андріївки та гостей. За той час, відколи села стали частиною Городнянської громади, їхнє життя з погляду благоустрою змінилось на краще — ті, хто сюди приїжджає на гостини, звертають увагу, що Старосілля й Андріївка чепуряться, приводять до ладу свої території, квітнуть яскравими клумбами, радують викошеною травою, розмальованими стовпами тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У населених пунктах Михайло-Коцюбинської громади відзначають День села (Фото)

Розважальну програму для учасників свята підготували відділ культури, молоді та спорту Городнянської міської ради за участі артистів Володимира Михайлова, Тетяни Рапацької, зразкового ансамблю танцю «Олена» та ансамблю «Забава». Місцеві аматори не поступилися гостям у майстерності — їхні номери художньої самодіяльності, в яких активну участь залюбки брали діти, вирізнялися майстерністю виконання та запалювали глядачів на оплески.

Працювала виставка народних умільців, а всі охочі пригощались запашною юшкою, смачними пирогами та напоями. Спонсорами загального столу стали фермери Олександр Горицький, Олег Бондаренко та Сергій Сечин, а також місцеві жителі Віктор Горицький, Олександр Головньов, Андрій Панченко, Юрій Губський, Олександр Хименко, Олександр Яковенко та Сергій Борисенко.

Справжніми господинями свята, які готували, запрошували та щедро пригощали присутніх, стали Наталія Горицька, Олена Борсук, Наталія Головньова та Надія Бебко. А місцевий бджоляр Володимир Новик «підсолодив» народне гуляння медом із пасіки.

У святкуванні взяв участь міський голова Андрій Богдан, який від міської ради вручив подарунки Ганні Шумській, яка 12 серпня відзначала 80-річний ювілей, Валентині Силенко, яка 40 років віддала педагогічній праці та учаснику бойових дій на сході України Анатолію Яременку. Пам’ятними подарунками від відділу культури, молоді та спорту були нагороджені Тетяна Козир та Ірина Дрозд.

Анна Колешко також від старостату вручила відзнаки двом переможницям конкурсу «Квітуче подвір’я» — Валентині Пасюк зі Старосілля та Аллі Шумській з Андріївки. Були відзначені багатодітні родини Олени Клєщ зі Старосілля та Тетяни Шари з Андріївки. Своє визнання отримали й майстриня вишивки Світлана Губська та майстер по дереву й металу Сергій Косенок.

Джерело: «Новини Городнянщини»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button