Суспільство

У Городнянській громаді встановлюють нові колодязі з козаками

У Городнянській ОТГ реалізовують водночас цікаву й корисну ініціативу: дають друге життя старим колодязям. Старт у цій справі вже є. Першу привабливу криничку з бетону встановили в селі Дібрівне на місті старої та напівзруйнованої. Примітно, що місцеві жителі нахвалюють комунальників за таку добру справу.

Натомість ЧЕline вирішив з’ясувати, скільки ще подібних криничок і коли з’явиться на території громади. Питання адресували начальнику відділу житлово-комунального господарства Городнянської міської ради Віктору Курті.

За його словами, роботи на першому об’єкті ще не завершені. Адже будуть розмальовувати фарбами козаків, зображених на колодязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городнянській ОТГ висадили декоративну вічнозелену алею

Загалом до 15 жовтня на території Городнянської ОТГ мають встановити  ще 9 колодязів. Для цього вже практично все готове.

«Вони будуть із бетонної форми, тільки кришечка, яка відкривається та куди опускається відро, – із металопрофілю. Бо так зручніше відкривати криницю та закривати», – сказав Віктор Курта.

Нові криниці встановлюватимуть за аналогією на місті старих, які вже давно потребують ремонту.

«Буває, люди звертаються і просять відремонтувати колодязь. І свої очі маємо, їздимо населеними пунктами, тож бачимо, де яка ситуація. Ми поки що поставимо в місті на центральних дорогах, а надалі намагатимемося, щоб в кожному селі громади був такий колодязь», – зазначив начальник відділу житлово-комунального господарства Городнянської міської ради.

Віктор Курта сказав, що бетонні колодязі суттєво довговічніші, ніж дерев’яні, проте коштують трішки дорожче. Кожен – у межах 6 тисяч гривень. У цю вартість закладено виготовлення транспортування, встановлення та розфарбовування. Словом, увесь перелік робіт і матеріалів.

«Ми і дерев’яні колодязі робимо. Ось по місту 3 чи 4 поміняли. Але ж ми розуміємо, що дерево не так довго прослужить, як бетон», – зауважив чоловік.

Фото — Новини Городнянщини

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вопрос к журналистам ЖКХ делает или кто-то другой?

Back to top button