Життя громад

У Сосницькій громаді балони заправляють газом просто в селах

У Сосницькій громаді почали реалізовувати цікаву ініціативу щодо забезпечення потреб населення скрапленим газом у балонах безпосередньо в населених пунктах. Здійснюють задумане у співпраці з компанією ТОВ «Надежда Рітейл 2017».

Час від часу проблеми із забезпеченням сільського населення скрапленим газом виникають у всіх громадах. Потреба в балонному газі є навіть у газифікованих селах, бо не всі оселі під’єднанні до центрального газопроводу, до того ж люди користуються скрапленим газом у літніх кухнях чи на дачах.

«У нас були часті перебої з постачанням скрапленого газу. Раніше балони по будинках розвозили, а потім почалися затримки. Тож люди через безвихідь змушені були їздити заправляти свої балони на заправки, хоча цього і не можна робити», – у коментарі для ЧЕline зазначив Ігор Чернуха, заступник сосницького селищного голови.

У громаді дізналися про ТОВ «Надежда Рітейл 2017». Нині ця компанія запустила пілотний проєкт у регіоні, а саме спеціалізований транспорт-наповнювач балонів. Кожен покупець може замовити заправку балона газом, відповідно до потреби.

«Представники цієї фірми до нас приїжджали, посиділи, поспілкувалися із ними. Продивилися відгуки про їхню фірму, наче й непогані. Час покаже, якою буде співпраця», – сказав Ігор Чернуха.

Компанію, як кажуть, у справі побачили вже в селі Киріївка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весільні, сюжетні та незвичні: в музеї на Чернігівщині зібрали унікальну колекцію рушників

«По Киріївці люди задоволені. У старости спитав. Вона зазначає, що хоч хто приходить до сільської ради, то каже, що добре, що така послуга є.

До того ж, люди, які ще не отримали пенсії, можуть заправити балон на сто чи двісті гривень. Чи якусь іншу суму, скільки грошей є.

Суть у тому, що в домовлений день приїздить машина, стає в селі, можливо, у двох місцях. І до цієї машини підвозитимуть балони для заправки. Буде чоловік – працівник старостату чи житель населеного пункту, який допомагатиме з підвозом балонів, а також виноситиме їх із людських домівок і заноситиме назад, якщо в цьому буде потреба», – розповів заступник селищного голови.

Що важливо, після оплати послуги представник компанії видає фіскальний чек (є зареєстрований касовий апарат). Ця послуга дає можливість за бажання оформити субсидію.

У громаді працюють над тим, аби послуга стала доступною і в інших селах.

«Зібрали всіх старост, попросили провести серед людей обговорення. Всі тільки на позитиві, люди гарно відгукуються, задоволені. До того ж, вартість газу з доставкою коштує 18 грн за 1 літр. Дешевше, ніж на заправці виходить», – повідомив пан Чернуха.

За інформацією Сосницької селищної ради, ТОВ «Надежда Рітейл 2017» здійснює господарську діяльність із забезпечення потреб населення в регіонах скрапленим газом у балонах. За останні шість років ця компанія інвестувала у 8 сучасних газонаповнювальних пунктів у Закарпатській, Полтавській, Сумській, Київській, Харківській, Донецькій, Черкаській і Миколаївській областях, 14 сучасних балоновозів європейського зразка та оновлений (безпечний) парк балонів. Станом на листопад компанія забезпечує 641 підприємство та близько 12 000 домогосподарств балонами з газом по всій Україні.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button