Суспільство

У громаді на Чернігівщині вакцинували від сказу приблизно 7 тисяч собак і котів

На території Варвинської громади Чернігівщини від початку року державні ветлікарі вакцинували проти сказу близько 7 тисяч собак і котів.

Також фахівці Варвинської державної лікарні ветеринарної медицини надають консультації власникам тварин і проводять постійну роз’яснювальну роботу з населенням щодо небезпечності сказу для людей і тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині збереглася величезна територія соснових лісів і піщаних дюн льодовикового походження

«Основним методом профілактики сказу є регулярна вакцинація. Для отримання безкоштовної вакцини від сказу слід лише звернутися до державної установи ветеринарної медицини за місцем проживання.

За п’ять місяців цього року на території Варвинської громади вже щеплено від сказу 3299 собак і 3603 котів», – зазначають у ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Фахівці нагадують, що собаки і коти, які утримуються приватними господарями, притулками та будь-якими суб’єктами господарювання різних форм власності, починаючи з тримісячного віку, в обов’язковому порядку мають отримувати щеплення від сказу у закладах ветеринарної медицини або у спеціалістів ветеринарної медицини, діяльність яких відповідно ліцензована. Ревакцинація проводиться щорічно. Сільськогосподарські тварини, що випасаються на відкритих пасовищах, підлягають щорічній вакцинації за 3-4 тижні до початку пасовищного періоду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button