Суспільство

У громаді на Чернігівщині прикрасили ялинку Незламності

У прикордонній громаді Чернігівщини – Городнянській, попри близькість до ворожого кордону і тривожну ситуацію, вирішили не позбавляти дітей новорічних приємностей. Тут прикрасили центральну ялинку, яку встигли охрестити ялинкою Незламності.

«Нашу ялинку «ялинкою Незламності» назвали, мабуть, люди і журналісти. Щоправда, нині така тенденція, аби новорічних деревець не встановлювали і не витрачали на це кошти. Натомість ми прикрасили живу ялинку, яка росте у нас давно і вже виросла висока та гарна. Певна річ, що жодних коштів ми не витратили. Прикрасили її, як, до речі, і торік: жовто-блакитними кульками, які ми мали. Якихось додаткових прикрас не купували. Тож на прикрашання не витратили жодної копійки з бюджету.

Ілюмінації не робили, оскільки ми – в зоні бойових дій, щоб не привертати уваги і можливо, не дратувати тих людей, які проти.

Але попри все, ми прагнули, щоб ялинка була, бо це – насамперед радість для дітей. Навіть під час війни ми не повинні в дітей забирати дитинство. Це моя думка і, до речі, ми боремося та воюємо задля майбутнього дітей. Бо як не буде дітей, то нам тут немає чого робити», – переконаний Андрій Богдан, голова Городянської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога ЗСУ і безпека людей – про виклики і перспективи Кіптівської громади

Зрозуміло, що жодних новорічних гулянь у громаді не буде, лише новорічні ранки для малечі чи якісь зустрічі, на яких батьки традиційно будуть присутні.

«Прагнемо, щоб діти взяли участь у конкурсах, отримали подаруночки. На Різдво та Новий рік дітям треба мати хоч краплю позитиву, переживаючи нелегкі часи разом із Україною та дорослішаючи занадто рано через війну», – зауважив Андрій Богдан.

Ірина Осташко

Фото – Городнянська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button