Суспільство

У громаді на Чернігівщині з деяких колодязів заборонено пити та брати воду

У деяких колодязях у селищі Макошине, а також у селах Максаки й Ушня Менської громади зафіксоване погіршення якості води. Що це дійсно так, ЧЕЛАЙН підтвердив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

«Минулого тижня ми отримали листа з переліком колодязів, де якість води погіршилася. Відповідно, було вжито заходів: людей повідомили, щоб не користувалися водою з тих колодязів, а самі колодязі позакривали. Далі старости займаються цими питаннями», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

За його словами, це не перший випадок погіршення якості води в колодязях, бо така ситуація періодично трапляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верстатник, слюсар, водій: жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії

Ірина Єкименко, начальник відділу житлово-комунального господарства Менської міської ради, розповіла, що перші лабораторні дослідження води з колодязів у селищі Макошине, селах Максаки й Ушня на санітарно-хімічні показники фахівці Держпродспоживслужби провели 31 серпня.

«За результатами цих аналізів було виявлено перевищення нітратів у незначній кількості. Тож було заборонено вживати воду з тих колодязів. Решта показників – хімічних і біологічних – у нормі.

4 вересня провели повторні аналізи води в названих населених пунктах, але воду вже брали з інших колодязів, щоб глибше розуміти, яка ситуація.

Про результати аналізів, взятих 4 вересня, в Менську міськраду ще сьогодні інформацію не подавали.

Я не фахівець, але якісь заходи з чистоти колодязів доцільно проводити, коли вже річка Десна не буде забруднена. Втім, я не знаю, чи є між цим зв’язок, чи немає», – пояснила Ірина Єкименко.

Хоч деякі колодязі позакривали, проблем із забезпеченням населення водою немає.

«По перше, в селищі Макошине централізоване водопостачання. То в такому випадку вода підіймається зі свердловини. По-друге, колодязі, які закриті, не єдині в населених пунктах.

Тому в будь-якому випадку неможливо залишитися без води», – сказала Ірина Єкименко.

ЧЕЛАЙН продовжить тримати руку на пульсі виниклої ситуації, про всі зміни ми оперативно повідомлятимемо читачів.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button