Суспільство

У грудні 70 % пенсіонерів області отримають підвищені виплати

Із зростанням прожиткового мінімуму збільшуються й пенсійні виплати, що залежать від нього.

Відтак, уже в грудні близько 70 % пенсіонерів Чернігівщини отримають перераховані виплати. Коштів на ці потреби в області вистачає.

Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив в. о. начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко.

Загалом перерахунок позначиться на:

— мінімальному розмірі пенсії за віком непрацюючим пенсіонерам (за наявності повного стажу);

— пенсії по інвалідності та пенсії у зв’язку з втратою годувальника, призначених відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

— надбавках до пенсій за понаднормовий стаж, що обчислені, з огляду на розмір прожиткового мінімуму.

Підвищаться пенсійні виплати на 10,4 % інвалідам війни, учасникам бойових дій та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Збільшаться мінімальні пенсії військовим пенсіонерам.

— Розмір підвищення до пенсії в кожному конкретному випадку буде індивідуальний. Він залежить від багатьох складових: страхового стажу, розміру заробітної плати, з якої призначено пенсію, виплати індексації, наявності підвищень і надбавок до пенсії та інше, — зауважила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Марія Помилуйко, додаючи: — До того ж, пенсіонерам не треба нікуди звертатись, оскільки перерахунок проведуть автоматично.

Ще статті по темі

Back to top button