Суспільство

У Коропі почали перевіряти, чи не відпочивають діти у нічних закладах

Із рейдом розважальними закладами пройшли нещодавно начальниця служби у справах дітей Коропської селищної ради Наталія Величко, спеціаліст Людмила Комар і представник поліції − старший інспектор з ювенальної превенції Андрій Рощик. У вечірню п’ятничну пору пішли до «Дару Божого», «Срібного Глобусу», «Марії». На меті мали з’ясувати, чи не продають підліткам до 18 років алкоголю і чи не відпочивають там діти, яким ще не виповнилося 16 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кальян для малолітніх: чернігівський ресторан активно «труїть» молодь

Після 10-ї вечора в таких закладах діти до 16 років можуть бути лише у присутності хоча б одного із батьків чи законного представника. Про це йдеться у статті 20 Закону України «Про охорону дитинства».

Варто зазначити, що порушень того дня не виявили, всі відпочивальники виявилися старшого віку. Із барменами провели бесіди і вкотре нагадали про заборону продажу дітям алкоголю. Хоча в цих питаннях законодавства працівники барів обізнані.

Такі рейд проводитимуть і надалі. Щоб не виникло непорозумінь, гостям закладів радять мати з собою документи, щоб довести свій вік (хоча б сфотографовані на телефон).

Сайт Коропської громади 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button